eva's voedingsadvies

Gezond lunchen

Lunchen is bij velen op zich al een tussendoortje, maar dat zou het eigenlijk niet mogen zijn. Een gezellige en gezonden lunch breekt niet alleen je dag, het zorgt er ook voor dat je nieuwe energie op doet die je door de dag haalt. Middagdipjes kunnen perfect worden vermeden wanneer je 's middags gezond en voldoende zou eten. Kom vanachter dat bureau, maak even een wandelingetje, ontspan en geniet van je maaltijd!

Wat wel?

Een boterham met beleg klinkt niet altijd aanlokkelijk, dat is een feit. En na een hele voormiddag in een handtas of een boekentas te hebben gezeten, ziet die er misschien ook niet meer zo smakelijk uit. Een remedie hiertegen is om de boterhammetjes niet meteen te beleggen, maar het beleg in een apart stukje folie mee te geven. Zo blijven de boterhammen droog en het beleg fris.

Maar het moet ook niet per se een boterham zijn! Als je het geluk hebt dat er een ijskast in de buurt is, kan een fris slaatje of verse soep een lekker idee zijn. Niets zo perfect als dat: een stevige lading groenten , vers en smakelijk. De opties zijn ook oneindig: er zijn enorm veel soepen op basis van verschillende ingrediënten, en ook met slaatjes kan je afwisselen naar hartenlust.

Een portie fruit als lunch kan ook: gezond en fris.

Wat niet?

Het is natuurlijk de gemakkelijkste optie, maar probeer ver weg te blijven van broodjes... Deze zijn ontzettend veel calorieën waard. Een "smos" bestaat uit de helft groentjes en de helft mayonaise, dat is natuurlijk echt niet goed. Je kan eventueel vragen om de mayonaise zo te laten, dat is alleszins al een stap in de goeie richting. Maar praktisch alle salades waar broodjes mee besmeerd worden zijn gemaakt met een stevige portie saus, en je weet niet wat daar allemaal in zit. Gezond zijn die alleszins niet!

En wat al helemaal uit den boze is, is wegens tijdsgebrek of eender welk ander slecht excuus ook, een candybar naar binnen proppen. Dat vult waarschijnlijk wel, maar de hoeveelheden suiker die je zo binnen krijgt, zijn echt heel slecht.