eva's voedingsadvies

Bekende diëten: soepdieet

Het soepdieet is een medisch dieet dat erop berekend is om zo weinig mogelijk calorieën op te doen per dag, terwijl er toch veel calorieën verbrand worden. Het dieet zou zijn bedacht voor mensen die om medische redenen op korte tijd veel moeten afvallen. Als je het goed doet, kan je met het soepdieet op 7 dagen tijd tussen de 5 en de 8 kilogram gewicht verliezen. Doordat het een kort dieet is met alleen gezonde voeding, is het tegelijk een goede zuivering voor het lichaam en geeft het een stevige energieboost.

De werking van het dieet is efficiënt en simpel: je mag zoveel eten van de soep als je wilt, omdat deze bijna geen caloriën bevat, en tegelijkertijd wel vet afbreekt. Om de soep te maken heb je volgende ingrediënten nodig:

De bereidingswijze is eenvoudig: je snijdt simpelweg alles in grove stukken en vult met water tot alles onder staat in een ruime pot. Daarna breng je alles aan de kook en laat je het tien minuten stevig doorkoken. Afkruiden mag met alles wat je maar wilt, behalve zout! Fans van kruidig voegen misschien best bijvoorbeeld rozemarijn of oregano toe, terwijl zij die houden van scherper misschien aan chilipepers of tabasco zullen denken. De soep mag eventueel worden gemixt, maar het moet niet.

En het dieet zelf? Dat ziet er als volgt uit. Hou je wel strikt aan de regels! Neem genoeg andere voedingsmiddelen op, want met soep alleen zou je snel ondervoed geraken. Drink ook voldoende water: dit zuivert het lichaam. Voor alle dagen geldt dat je onbeperkt soep mag eten, zoveel je wilt, wanneer je wilt. Probeer wel dagelijks minstens 1 keer de soep te eten. Daarbij hoort het volgend voedingsschema.

DAG 1

DAG 2

DAG 3

DAG 4

DAG 5

DAG 6

DAG 7

Let op: blijf dit dieet niet aanhoudend doen! De beste manier is om een week soepdieet af te wisselen met een week op normale wijze eten.

Succes!